1 коментар
Dark Shadows

Мрачните сенки на Джони Деп

Карибският пират се преобръща на вампир в римейк на сериала Dark Shadows от 1966 година.

Изображение с име: Dark Shadows
Снимачния процес в действие - Тим Бъртън проверява дали всичко е наред с вампира

Джони Деп ще сложи чене с два заострени зъба, за да се превъплъти във вампир. Това изисква новата му роля във филма на Тим Бъртън „Мрачни сенки“. Двамата са работили и преди заедно, като общите им проекти са били винаги успешни – „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Едуард ножицата“ и др. Бъртън е известен още и с продуцирането на „Марс атакува“, режисирането на „Батман“ и едновременното продуциране и режисиране на „Батман се завръща“.

Действието на филма Dark Shadows започва още през 1752. Тогава Джошуа и Наоми Колинс отплават от Ливърпул за Америка с малкия си син Барнаби. Две десетилетия по-късно малкият Барнаби се е превърнал в богат и властен плейбой. Младежът обаче прави грешката да разбие сърцето на Анжелика Бушар – вещица, която го превръща във вампир, след което го заравя в земята. През 1972 Барнаби е освободен от гробницата си и намира света променен. Бившето му имение се е разпаднало, а потомците на рода му пазят своите тъмни тайни.

„Мрачни сенки“ всъщност е нова версия на сериал от 1966 година. В него главната героиня е новата гувернантка на семейство Барнаби, която разбира, че господарките й са вампирки. Там Барнаби Колинс е патриарх на зъбатата фамилия.

В кинолентата, освен Джони Деп, ще играят и други звезди като Мишел Пфайфър („Вещиците от Истуик“, „Батман се завръща“, Ева Грийн („Казино Роял“, „Камелот“), Хелена Бонъм Картър („Боен клуб“, „Терминатор 4“), Кристофър Лий („Властелина на пръстените“, „Междузвездни войни: Епизод 3“), Джони Лий Милър („Трейнспотинг“, „Декстър“) и др.

Филмът се очаква през Май догодина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата